Festivals

NIGHT OF THE PROMS

De Night of the Proms staat internationaal als een ‘must’ aangeduid in de agenda van honderdduizenden muziekliefhebbers. De Nederlandse versie van Night of the Proms is inmiddels al aan zijn 12de editie toe. Wat bescheiden begon, is uitgegroeid tot een mega-spektakel. 

Vaste waarden als het swingende symfonieorkest Il Novecento onder leiding van Robert Groslot en het koor Fine Fleur begeleiden wereldberoemde (pop)artiesten bij de uitvoering van hun (pop)klassiekers en vertolken op hun beurt de mooiste klassieke melodieën. Niet voor niets genoemd als het grote feest van klassiek en pop!.

www.notp.com

 

Beveiliging festival

Elk jaar word in de derde week van maart het grote beveiligingsfestival gehouden, waarbij bedrijven en consumenten met elkaar in contact komen om hun goederen beter te beveiligen tegen diefstal. Ook worden manieren verteld hoe je auto’s kunt tracken met bijvoorbeeld een gps tracker. Ook een gps volgsysteem is een uitstekende manier om je goederen binnen no-time terug te vinden na diefstal. Op het festival worden al deze beveiligingsissues behandelt en kunnen bedrijven en consumenten elkaar beter vinden om zich beter te beschermen tegen kwaadwillenden. Deze gps navigatiesystemen worden daarom uitgebreid behandeld tijdens dit festival. (meer info)

 

Parkpop Den Haag

Uitgangspunt in de programmering is en blijft door de jaren heen onveranderd: een breed programma met artiesten die “aan de vooravond van een internationale doorbraak staan”, afkomstig uit verschillende muziekstromingen en dus interessant voor een groot publiek. Dat deze formule door de Parkpop-geschiedenis heen altijd heeft gewerkt, mag blijken uit een jaarlijks stabiel aantal bezoekers rond de 350.000. 

Een meer dan appetijtelijk aanbod van binnen- en buitenlandse artiesten maar ook een groot aantal extra activiteiten. Vanzelfsprekend is ook de zeer uitgebreide festivalmarkt weer van de partij. Naast de uitstekende programmering en de festivalmarkt is er nog een paar vierkante kilometer gras om lekker, met of zonder kleedje, op te gaan liggen en te genieten van alles wat er om je heen gebeurd. Parkpop 2001 is de 21e editie en nog steeds het grootste gratis toegankelijke popfestival van Europa.

Bezoek de site eens: www.parkpop.nl

 

Lowlands 

A campingflight to Lowlands Paradise
Nog geen bevestigde artiesten maar in 2001 wel weer veel opwindende alternatieve muziek, Live acts en dj’s in alle soorten en maten. Van stuiterrock tot drum ‘n bass en van big beat tot luisterliedjes. Verwacht ook theater in alle verschijningsvormen: comedy, toneel, cabaret, straatartiesten en verder natuurlijk film en video-art. Behalve muziek en theater is Lowlands ook drie dagen kamperen, eten bij exotische restaurantjes op het festivalterrein, invoegen op de digitale snelweg, mensen ontmoeten, over de markt slenteren, languit in het gras de festivalkrant lezen en wakker blijven in het 24-uurs café.

Voor meer informatie: www.lowlands.nl