Champagnebieren

Brut, demi-sec en brut rosé

Champagne is de sprankelende drank van echte feesten. Een mousserende wijn afkomstig uit het gelijknamige wijngebied. Alleen wijn gemaakt van druiven uit de Champagne streek mag zich champagne noemen. Geoogst op de hellingen van de kalkheuvels van Reims, Epernay en Ay, gerijpt in de koele lange kelders van de wijnhuizen in de streek.
Interbrew Nederland importeert exclusief voor Nederland, de champagne van het Champagnehuis Trouillard. Gevestigd in Epernay en gesticht door Lucien Trouillard. Zijn hele leven en werken stonden in het teken van champagne en in 1896 verscheepte hij zijn eerste flessen champagne: 150 stuks… Velen zouden daarna volgen.
In 1929 kwamen zijn twee zonen Jean en René in het bedrijf. Ook zij droegen in belangrijke mate bji aan de groei van het familiebedrijf. In 1980 splitsten de wegen van de broers zich. René Trouillard zette het champagnehuis voort samen met zijn zoon Bertrand. Inmiddels is hij op leeftijd, maar toch houdt hij zich nog intensief bezig met het familiebedrijf, waarin nu reeds vier Trouillard telgen uit de derde generatie meewerken.
Het Champagnehuis Trouillard is heden ten dage nog steeds gevestigd op de plaats waar het begon: 2 Avenue Foch in Epernay !

Champagne Trouillard is in drie variëteiten verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Allereerst is daar de Champagne Trouillard Brut, helder en fris, de minst zoete variant van dit champagnemerk. Licht elegant, met een stevige mousse, zacht en rijk van smaak.
Champagne Trouillard Demi-Sec heeft een licht zoetje. Dat maakt deze champagne uitstekend geschikt voor festiviteiten of bij niet te zoete nagerechten als een feestelijke afsluiting van het diner.
Champagne Trouillard Brut Rosé tenslotte is de specialiteit van het huis Trouillard. Pink Champagne zeggen de Amerikanen. Rose champagne; niet zoet maar wel met een stijlvolle en afgeronde afdronk.
Een hoogtepunt op ieder feest !

 

Comments are Closed