Beer & Food: Heerlijke gerechten met Interbrew Bieren

Struisvogelbiefstuk met Groene Peper en Oranjeboom Herfstbock

Ingrediënten
<ul=”square”>

  • 4 struisvogelbiefstukjes van 150 gram
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels roomboter
  • 4 eidooiers
  • 1 eetlepel groene peperkorrels
  • 1 eetlepel Worcestershire saus
  • 1 flesje Oranjeboom Bockbier van 30 cl
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • peper uit de molen
  • zout naar smaak

    Bereiding
    Een mengsel van olie en boter verhitten in een koekenpan met anti-kleeflaag en hierin de struisvogelbiefstukjes zo kort mogelijk om en om bakken. Ervoor zorgen, dat ze van binnen rosé van kleur zijn en vervolgens in aluminiumfolie in een matig verwarmde oven warm houden.

    De eidooiers in een kom doen, loskloppen en au-bain-marie verwarmen. De helft tot driekwart van het bier bij beetjes toevoegen en steeds goed kloppen, totdat een lobbige saus is ontstaan. Tenslotte de groene peperkorrels en de Worcestershire saus door de saus roeren.

    De struisvogelbiefstukjes en saus verdelen over voorverwarmde borden. Op smaak brengen met peper uit de molen en zout en fijngehakte bieslook hierover strooien.

    Serveer hierbij aardappelkroketjes en in boter gestoofde broccoliroosjes vermengd met maïskorrels. Drink een goed gekoeld glas Oranjeboom Bockbier.

Comments are Closed