Beer & Food: Heerlijke gerechten met Interbrew Bieren

Everzwijnkoteletjes, bospaddestoelen en Dommelsch Bokbier Primeur

Ingrediƫnten
<ul=”square”>

  • 4 everzwijnkoteletjes, elk 150 gram
  • 6 sjalotjes
  • 200 gram bospaddestoelen
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 eetlepels rund- of wildfond
  • 15 cl Dommelsch Winterbok (flesje van 30 cl)
  • 4 eetlepels room
  • 1 eetlepel fijngesneden selderijblad
  • peper uit de molen en zout naar smaak

    Bereiding
    Een mengsel van boter en olie verhitten in een koekenpan en hierin de koteletjes zo kort mogelijk om en om bakken, totdat ze goudbruin van kleur zijn. Een Ć  twee keer omdraaien en vervolgens de koteletjes in aluminiumfolie in een matig verwarmde oven warm houden.

    Fijngesneden sjalotjes, schoon geborstelde en fijngesneden bospaddestoelen bakken in het achtergebleven bakvocht, totdat de sjalotjes glazig zijn. Hittebron verlagen en de rund- of wildfond en het bier erbij doen en gedurende twaalf tot vijftien minuten stoven.

    De room door de saus roeren en op smaak brengen met peper uit de molen en zout. Tenslotte fijngesneden selderijblad door de saus roeren.

    Serveer hierbij aardappelkroketjes, in boter gestoofde sperzieboontjes of broccoliroosjes. Drink een gekoeld glas Dommelsch Winterbok.

Comments are Closed