Heerlijke gerechten met Interbrew Bieren

Peren gevuld met amandelspijs en Hertog Jan Winterbier

Benodigdheden voor vier
personen:

  • vier peren
  • zes eidooiers
  • 6 flesjes jupiler
  • 0,6 l water
  • 100 gram amandelspijs
  • vier eetlepels slagroom
  • een flesje Hertog Jan Winterbier van 30 cl
  • vier eetlepels amandelsnippers

Bereidingswijze:
Peren schillen, klokhuizen verwijderen en halveren.
In een pan water aan de kook brengen, vanillesuiker erbij doen en de gehalveerde peren gedurende vijftien minuten hierin garen totdat ze half zacht zijn geworden. De gehalveerde peren laten afkoelen.

De eidooiers in een kom loskloppen, au-bain-marie verwarmen en de helft tot driekwart van het bier bij beetjes door de eidooiers roeren, totdat een lichtgebonden saus is ontstaan.
Slagroom in een kom mengen met de amandelsijs en de holte van de gehalveerde peren hiermee vullen. De sabayon verdelen over voorverwarmde dessertbordjes en de gevulde peren hierop leggen. Garneren met amandelsnippers.

Drink hierbij een glas Hertog Jan Winterbier (op keldertemperatuur).

Comments are Closed